Laat je op 30 augustus inspireren door de bloeiende heide in de buurt van grazende schapen en doe mee met Schilderen op de Heide! Tussen 12.30 en 15.30 uur kan iedereen een kunstwerk maken op de ErmeloscheHeide. Kom met je eigen teken- of schilderspullen om 12 uur naar het bezoekerscentrum bij de schaapskooi van Ermelo. Hier word je ontvangen met koffie of thee. Daarna zoek je vlakbij een mooi plekje op de heide en ga je creatief aan de slag! De heide bloeit hopelijk nog een beetje en ergens in de buurt graast de kudde Veluwse heideschapen. Kunstenaars van STeK (Stichting Ermelo’s Kunstencollectief) komen deze middag helpen en kunnen je tips en informatie geven. Iedereen kan meedoen met dit schilderevenement en alle technieken zijn toegestaan. Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is nodig en mogelijk via reserveren@schapedrift.nl. Vermeld daarbij je naam en leeftijd. Dit evenement kan veilig en ‘coronaproof’ georganiseerd worden; iedereen gaat op ruime afstand van elkaar zelfstandig aan de slag.
Het publiek kan intussen kijken naar de kunstwerken die gemaakt worden. Maar iedereen kan ook meewerken aan het langste schilderij van Schapedrift! Op het terras bij de schaapskooi wordt een lange rol papier op een tafel gelegd en hier mag iedereen zijn of haar eigen creatieve stuk invullen.
In oktober en november worden dan de schilder- en tekenwerken (voor wie dat wil) in het bezoekerscentrum tentoongesteld.
Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Bij twijfel ontvangen de deelnemers op 29 augustus hierover een bericht. Contactpersonen: Jeanne Dijkstra en Anneke Wullink, tel. 06-50436407 / 0577-407235.
Informatie: www.schapedrift.nl.

Vorig artikelUittip: Geen Ministoomdag maar een Maxistoomdag
Volgend artikelUittip: Utrechtse Fietsvierdaagse