Tijdens de zomermaanden heeft de grasmat veel onderhoud nodig, maar de maaifrequentie hangt wel af van de droogte. In de warmste maanden van het jaar (juli en augustus) kun je het gras het beste een keerper week maaien. Let wel op dat je dan niet te kort maait, want hoe korter het gras hoe sneller het uitdroogt.
Vaak hebben mensen met een gazon geen tijd om te maaien en maaien dan het gras in één keer terug van acht naar bijvoorbeeld twee centimeter. Zeker als het warm en droog is, is dit voor het gazon heel slecht. Bovendien groeit gras veel langzamer in droge periodes en de kans op beschadiging of kale plekken is groot.
Als je weet dat je gazon kwetsbaar is tijdens droge perioden, zet dan de stand van de maaimachine wat hoger. De grassprietjes bouwen op die manier wat meer weerstand op en dekken de bovenste laag af, zodat er minder vocht verdampt. Het best is een lengte van ongeveer 5 centimeter, want als de zon dan volop schijnt wordt verbranding van het gras voorkomen.

Vorig artikelGeen honden in warme auto’s achtergelaten
Volgend artikelSport- en spelmiddag