Gaat u nog op vakantie? Pas dan goed op als er een kopie van uw identiteitsbewijs wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij het i nchecken bij de camping of als u een auto huurt. Er zijn mensen die misbruik makenvan deze kopieën. U kunt dit misbruik tegengaan.
Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Registratie van het soort identiteitsbewijs en het documentnummer is meestal voldoende, bijvoorbeeld ‘Paspoort, NWLFR3706.’
Met de KopieID-app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie.

Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID-app moeilijker om ermee te frauderen.
Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude

Vorig artikelGrace Lunchroom
Volgend artikelVVN: ‘oefen de school-thuisroute!’