Met de aanschaf van 21 elektrische bedrijfsauto’s verduurzaamt Waterschap Vallei en Veluwe zijn wagenpark fors. Bij het waterschapshuis in Apeldoorn zijn de nieuwe auto’s op 13 augustus geleverd ter vervangingvan 21 diesel- en benzineauto’s. Deze investering is één van de stappen die het waterschap zet om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De verduurzaming van het wagenpark leidt tot jaarlijks 36 ton vermindering aan CO2-uitstoot.
De bedrijfsauto’s worden gebruikt door onder meer technici van het waterschap die werken op de rioolwaterzuiveringen, gebiedsbeheerders en handhavers. Omdat het werkgebied van het waterschap zich (van oost tot west) uitstrekt van Deventer tot Eemnes en (van noord tot zuid) van Hattem tot Wageningen, zijn de afstanden die de medewerkers afleggen niet gering. De actieradius van de nieuwe elektrische auto’s is daarom belangrijk en daarin voorziet het nu gekozen type, de Opel Ampera.
Volgens directeur Leonie Dennenberg is de vervanging een goede en ook logische investering, omdat het waterschap al jarenlang anders wil omgaan met energie. Dit gebeurt op de zestien rioolwaterzuiveringen van het waterschap waar energie en grondstoffen worden gehaald uit rioolslib. Op de terreinen van de rioolwaterzuiveringen legt het waterschap momenteel ook nog 22 duizend zonnepanelen aan.

Vorig artikelvakantiefoto’s
Volgend artikelUittip: Militair Museum