De komende tijd bestaat het weerbeeld uit zon en stapelwolken. In de namiddag is kans op enkele regen- en onweersbuien. Buien spoelen de lucht schoon met een lokale verlichting van klachten als gevolg.Tijdens droge perioden verspreiden planten in deze tijd van het jaar weer snel pollen in de lucht, waardoor hooikoortsklachten zullen aanhouden. De zuidwestenwind kan aan de kust lokaal voor klachtenverlichting zorgen.

Later in de week wordt het geleidelijk warmer met middagtemperaturen die richting 30 graden gaan. Tijdens warm weer produceren planten meer pollen en hooikoortsklachten nemen toe. Wel blijft het wisselvallig met een mix van zon, wolkenvelden en enkele buien die lokaal voor klachtenverlichting kunnen zorgen. In het weekend koelt het weer enkele graden af, waardoor de hoeveelheid pollen in de lucht ook iets zal afnemen.

Vorig artikelReisadviezen
Volgend artikelNieuwe coronabesmettingen