Open dag Midden-Nederland moet jongeren en zij-instromers op spoor zetten van loopbaan in de installatiebranche
Er is de komende decennia veel werk voor techniekliefhebbers die in de installatiebrancheaan het werk willen. Samenwerkende installatiebedrijven en praktijkopleidingscentra in de sector organiseren daarom in de regio Midden-Nederland op zaterdag 29 augustus een open dag in Amersfoort, Barneveld, Bussum en Geldermalsen.

De sector zoekt praktisch ingestelde beroepskrachten met gevoel voor techniek. “De installatiebranche heeft de toekomst”, zegt Erik Hans Boek, regiomanager van Wij Techniek, ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche (voorheen OTIB). “Ontwikkelingen als de energietransitie, het verduurzamen van woningen en de opmars van online connectiviteit, ‘the internet of things’ (IoT) maken dat er de komende decennia meer werk is dan we met de huidige hoeveelheid installatieprofessionals aankunnen.”

Belangstellenden voor de open dag kunnen zaterdag 29 augustus vanaf 10:00 tot 14:00 uur terecht bij IW Midden-Nederland aan de Hardwareweg 15 in Amersfoort. Opleidingsbedrijf BTO opent de deuren in Barneveld aan de Gildeweg 18 en in Bussum ontvangt Installatiemensen Gooi- en Vechtstreek belangstellenden op de Parallelweg 1.

Wie zaterdag een open dag buiten de regio Midden-Nederland wil bezoeken, kan online alle adressen vinden op de website van Wij Techniek. Er wordt op alle locaties rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Vorig artikelZwanen dood door botulisme
Volgend artikelGezamenlijke kerkdienst NGK en GKV