In onze gemeente willen we het voor iedereen leuk houden, voor mens én dier. Het hondenbeleid moet eraan bijdragen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de openbare ruimte en het groen.Wij geven u graag een overzicht van de voorzieningen en regels voor honden en hun eigenaren binnen onze gemeente.
U mag uw hond bijna overal uitlaten. Uw hond moet wel altijd aan de riem, behalve in de gebieden waar honden los mogen lopen. Ook moet u overal binnen de gemeente Bunschoten de hondenpoep opruimen, tenzij bordjes aangeven dat dit niet hoeft. Zo mag uw viervoeter bijvoorbeeld loslopen achter begraafplaats De Akker (zonder opruimplicht), maar bent u verplicht de hondenpoep op te ruimen bij het pad langs de Blokhuiswetering.
Binnen de gemeente staan overal bordjes. De volgende vier bordjes kunt u tegenkomen:

• Honden aan de lijn – geen opruimplicht (roze bordje)
• Losloopgebied – geen opruimplicht (groen bordje)
• Losloopgebied – wel opruimplicht (geel bordje)
• Verboden gebied voor honden (rood bordje)
Benieuwd waar uw hond mag loslopen in de gemeente of waar het verboden is voor honden? Op www.bunschoten.nl/hondenbeleid kunt u de hondenwandelkaart bekijken. Op deze kaart vindt u de uitlaatgebieden en de regels/richtlijnen rondom het hondenbeleid binnen de gemeente.
Als u uw hond uitlaat, moet u altijd een opruimmiddel bij u hebben om de hondenpoep op te ruimen, denk aan een stevig zakje, schepje of hondenpoepgrijper. Opgeruimde poep kunt u kwijt in de vuilnisbakken in de woonwijk of thuis bij het restafval.

Vorig artikelMeld Misdaad Anoniem
Volgend artikelLos Klassiek