De voorbereiding van IJsselmeervogels verloopt vooralsnog allesbehalve gladjes. De ploeg, die dit jaar voor het eerst sinds 2011 de amateurtitel hoopt te veroveren, verloor anderhalve week voor de startvan de competitie met 4-0 van Sparta Nijkerk, dat een divisie onder de Rooien speelt.

Eerder leed de formatie van de nieuwe trainer Berry Smit ook al nederlagen tegen Hercules en AFC. Tegen TOV (2-0), DOVO (3-1) en DHSC (4-0) werd wel gewonnen.

“Deze wedstrijd kwam voor ons helemaal verkeerd”, stelt Berry Smit. “Wij moesten vier spelers opstellen die terugkomen van een blessure en Sparta Nijkerk was heel goed. Uiteindelijk is dit een wijze les. Chapeau aan Sparta Nijkerk en kopzorgen voor IJsselmeervogels. Er zit geen motivatie in als wij tegen clubs spelen die lager spelen dan wij. Iedereen roept nu dat ze er op 5 september, als de competitie begint, wel staan. Ik heb heb daar nog wel zorgen over.”

De conclusie na de oefenwedstrijd is in elk geval dat IJsselmeervogels niet als grootste titelkandidaat de competitie ingaat. “Ik denk dat de kenners daar al wel achter waren”, stelt Smit.

Vorig artikelDe Arkersluisbrug weer open?
Volgend artikelPak slaag voor IJsselmeervogels