Spakenburg heeft de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen in de tweede divisie verloren. Op bezoek bij HHC Hardenberg gingen de Blauwen met 3-1 onderuit. IJsselmeervogels haalde uit tegen NSCNijkerk (7-1) en GVVV won met 3-2 van SDC Putten, terwijl Eemdijk hard onderuit ging bij AFC (5-1).

Een valse start was er voor IJsselmeervogels, want hoofdklasser NSC Nijkerk kwam na negen minuten op voorsprong via Anass Ghaddari.
Een kwartier later had Ahmed El Azzouti de schade hersteld na voorbereidend werk van Danny van den Meiracker. Diezelfde Van den Meiracker maakte voor rust nog de 2-1 (strafschop) en de 3-1 (rebound).
Na rust ging IJsselmeervogels rustig verder met scoren. Robbert Olijfveld zorgde direct na rust voor de 4-1 en Van den Meiracker maakte de zijn derde (5-1) van de middag. Olijfveld tekende dan weer voor de 6-1 en zijn tweede treffer, evenals El Azzouti (7-1).
De Vogels openen het tweede divisie-seizoen volgende week op de eigen Westmaat tegen Rijnsburgse Boys.

Spakenburg lijdt nederlaag tegen HHC
Spakenburg kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Robin Eindhoven wist het net te vinden namens de Blauwen. Na een half uur was de stand alweer gelijk via een treffer van HHC-speler Serge Fatima.
Na rust werd er vooral veel gewisseld, maar ook gescoord. De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd op voorsprong door middenvelder Rick Hemmink, waarna Rob van der Leij kort voor het eindsignaal de eindstand op 3-1 bepaalde.
Volgende week begint het Spakenburg van trainer Eric Meijers aan de tweede divisie met een uitduel tegen Scheveningen.

Eemdijk heeft in een oefenduel met 5-1 verloren van AFC. De hoofdklasser uit Bunschoten-Spakenburg kwam in Amsterdam nog wel op voorsprong tegen de ploeg uit de tweede divisie. Na twaalf minuten zette Nigel van Zelst de 0-1 op het scorebord. Nog voor rust maakte AFC de gelijkmaker.

Na de pauze liepen de Amsterdammers weg bij Eemdijk. Nog geen tien minuten na rust was het al 4-1. Twintig minuten voor tijd bepaalde AFC de eindstand op 5-1. Volgende week begint Eemdijk op eigen veld aan de hoofdklasse B, dan is HZVV de eerste tegenstander.

Vorig artikelPalingrookwedstrijd 2.0 van Jacob van Jan
Volgend artikelOok bij een tikkie opletten