Aanstaande zaterdag 5 september 2020 (de eerste zaterdag van de maand), van 9 tot 10 uur is er deze keer, ondanks de Corona-crisis, weer een gemeenschappelijke maandelijkse telling van de vogels bij deplasjes van Vitens aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg (231e keer, zonder onderbreking). Het totaal aantal vogelsoorten, gespot tijdens de maandelijkse tellingen in de afgelopen 19 jaar, is 157.
Wilt u weten wat er gezien is in het verleden, kijk dan https://www.ivn.nl/afdeling/eemland/maandelijkse-vogeltelling-westdijk-bunschoten
Vorig jaar bij de augustustelling was het 14ºC en droog, waren er 13 deelnemers, werden er 1575 vogels geteld en 34 soorten gezien. De meest opvallende vogels toen waren tafeleend, visdief en 1015 aalscholvers die sociaal aan het vissen waren op het Eemmeer.

Vanaf de Westdijk (bij het elektrische gemaal) wordt er, door een gezelschap dat 1,5 meter afstand van elkaar houdt, met verrekijker en telescoop naar vogels gekeken die beneden rondom de plasjes van Vitens en op het Eemmeer vertoeven en over ons heen trekken. U kunt zo nu en dan meekijken door de talrijke telescopen die er staan opgesteld mits u de coronamaatregelen in acht neemt.

Iedereen is van harte welkom, aan- of afmelden hoeft niet.

Vorig artikelNieuwsbrief Sociaal Domein 49
Volgend artikelBurgemeester Van de Groep sluit horecazaak ‘In het Feesthuis’