Op 1 september 2020 is de energiebesparingscampagne ‘Energie in Bunschoten’ gestart met een cashbackactie. Woningeigenaren in de gemeente Bunschoten kunnen in totaal € 65,- terugkrijgen als zij investerenin energiebesparende maatregelen. Er is een uitgebreide lijst beschikbaar met doe-het-zelf-maatregelen. Of u kunt € 65,- terugkrijgen voor investeringen in grotere maatregelen. Op de website www.energie-in-bunschoten.nl leest u er alles over.
Samen met vier andere Eemland-gemeenten heeft Bunschoten geld gekregen om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. In totaal kunnen 900 woningeigenaren in Bunschoten gebruikmaken van deze ‘Subsidie Energievoucher gemeente Bunschoten’, die we organiseren in de vorm van een cashbackactie.
U bepaalt zelf welke maatregelen u neemt. Er is een flyer beschikbaar met daarop alle maatregelen op een rij waarvoor de actie geldt. We werken samen met de doe-het-zelf-zaken Multimate en De Smid Spakenburg. Zij hebben een speciaal schap in hun zaak met producten die voor de subsidie in aanmerking komen. U kunt daar dus ‘gratis shoppen’ voor een bedrag van € 65,-. Omdat het om een cashbackactie gaat, moet u eerst afrekenen en de kassabon goed bewaren. Maar als u zich aan de productenlijst houdt, is het terugkrijgen een formaliteit. Zo bespaart u dus twee keer: direct door de cashbackactie en daarna omdat uw energierekening omlaag gaat. 
Deze actie is ook een prima opstap om uw huis klaar te maken voor de toekomst, een huis met een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Iedereen die meedoet met de cashbackactie krijgt daarom de folder ‘Uw huis klaar voor de toekomst. Stap voor stap, zonder spijt’ met daarin onafhankelijke informatie over grotere energiebesparende maatregelen, waarvoor u de € 65,- dus ook kunt gebruiken.
Vanaf half september kunt u bij het verduurzamen van uw huis gebruikmaken van ondersteuning door dorpsgenoten. Er staan dan vijf energiecoaches klaar die graag langskomen voor een eettafelgesprek of warmtescan van uw huis. Ook kunt u terecht bij de professionele energieadviseur voor een energiescan. Op www.energie-in-bunschoten.nl vindt u alle informatie die u daarvoor nodig heeft.

Vorig artikelTreindieven gepakt
Volgend artikelMet caravan of camper op pad