De gezellige oude ambachtenmarkt zou voor de dertiende keer plaatsvinden bij het stoomgemaal Arkemheen. Dertien is natuurlijk het ongeluksnummer en een virus erbij betekent dat het niet als vanouds doorgaat.Er is echter een 1,5 meter versie!
Het stoomgemaal Arkemheen is zaterdag 12 september van 11 -16 uur in werking voor publiek en stoomt er lustig op los. De stokers en de machinist kunnen je alles vertellen over hun stoomgemaal van 1883.
Jan Prins, de mandenmaker uit Hooglanderveen, is ieder jaar van de partij. Dit jaar is hij de enige met al zijn manden die nog een thuis zoeken. Hij is 81 jaar en stopt en op zoek naar een opvolger. Op deze dag kun je het vak al een beetje leren van Jan.
Er zijn ook kleurige pompoenen om de boel een beetje op te vrolijken. Een deel van de opbrengst gaat naar het stoomgemaal.
Voor kinderen is er een letterspeurtocht en er zijn oude Hollandse spellen voor jong en oud.
Op de zolder van het bezoekerscentrum is de expositie “Kijk op de Dijk’ met een puzzelopdracht, waarbij kinderen een verrekijker kunnen winnen.
Alle informatie is te vinden op www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Vorig artikelUittip: Open Monumentendag.
Volgend artikelUittip: Open Monumentendag.