Fietsers die zich nog op landgoed Pijnenburg begeven worden binnenkort actief beboet. De landeigenaar sloot het stuk grond tussen Soest en Baarn begin vorig jaar af en laat weten dat overtreders een bekeuringkunnen verwachten.

Sinds het fietspad over particulier terrein gesloten klinkt er veel protest. Volgens fietsfanaten is het pad een belangrijke route vanuit Soest om in Lage Vuursche en Hilversum te komen. Het alternatief is zes kilometer omfietsen langs een weg waar auto’s en fietsers de weg moeten delen.

Per Insinger, de eigenaar van het landgoed, houdt voet bij stuk. Fietsers en mountainbikers zouden de natuur op zijn terrein te veel schaden. Hij laat weten dat fietsers vanaf 21 september daadwerkelijk beboet zullen worden wanneer zij nog op de fiets zijn landgoed op rijden. Het gebied blijft wel opengesteld voor wandelaars, zoals ook verplicht is volgens de Natuurschoonwet.

Vorig artikelDigitale Open Monumentendag
Volgend artikelDierenpark Amersfoort