De maraboekuikens in DierenPark Amersfoort fladderen erop los en kunnen elk moment hun nest uitvliegen. “De kuikens zijn zo’n drie maanden oud en doen dappere pogingen om het nest te verlaten”, verteltdierverzorger Marc Belt. “De twee zijn veel aan het oefenen en stijgen al steeds vaker op uit het nest.”

De twee Afrikaanse maraboekuikens verliezen hun dons en zijn de afgelopen maanden flink gegroeid. Zij worden met de dag groter en sterker en krijgen een volwassen verenkleed. De nesten van de maraboes worden hoog in de bomen gebouwd. De kuikens zijn nu hun vleugels aan het trainen en hard aan het fladderen om hun nest uit te vliegen en Snavelrijk te verkennen.

Tot het moment van uitvliegen verzorgen de ouders de kuikens. De Afrikaanse maraboes zijn samen met vale gieren, pelikanen en andere vogels te vinden in Snavelrijk, de doorloopvolière in DierenPark Amersfoort.

Vorig artikelFietsers verboden
Volgend artikelTicketbox Spakenburg – Kozakken Boys