Kunstschilder Roelof Koelewijn exposeert bij Schildersbedrijf van Domselaar in Nijkerk. Roelof is gespecialiseerd in het schilderen van botters en havengezichten rond de voormalige Zuiderzee. Ook landschappen,portretten, stillevens, dieren en melkbussen behoren tot zijn oeuvre.
Hij heeft een privé-opleiding gehad van een kunstschilder uit het Gooi. Niet alleen schildert hij ter plaatse, maar ook van oude foto’s of ansichtkaarten, al dan niet in opdracht. Koelewijn schildert al vele jaren en heeft al veel exposities gehad en nu ook in Nijkerk.
Hij schildert veel Zuiderzeehavens, zoals Urk, Harderwijk, Huizen, Kampen en Spakenburg. Hij heeft nu ook veel schilderijen van Nijkerk geschilderd bijvoorbeeld van ‘de mooiste’ Kerktoren, de oude sluiswachterswoning en de oude Havenkom en heeft nu de kans gekregen om deze schilderijen aan de bewoners van Nijkerk te laten zien. Nieuw zijn ook de sepia schilderijen geschilderd op linnen of op steigerhout.
Er zijn nu ook onderzetters van Nijkerk te verkrijgen van afbeeldingen van zijn schilderijen en ook de kunstkaarten zijn nieuw. Roelof restaureert ook schilderijen en maakt ze schoon. Meer informatie via kunstschilderroel@ziggo.nl of www.kunstschilderroel.com.

Vorig artikelBaarns coronatestlab
Volgend artikel‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’