Na de prima start tegen HZVV gaat Eemdijk zaterdagavond voor de tweede competitie wedstrijd op bezoek bij V.V. Berkum in Zwolle. Afgelopen januari speelde Eemdijk ook bij Berkum. Dat was toen de eerstewedstrijd na de winterstop. Eemdijk startte die wedstrijd uitstekend en leidde na 25 minuten al met 0-3. Uiteindelijk werd het 1-3. Ook in november 2017 won Eemdijk ruim (0-4) bij Berkum. Later dat seizoen, in april 2018, won Berkum met 0-1 bij Eemdijk. Dat leidde tot een superspannend slot van de competitie. Op de laatste speeldag stonden Eemdijk en Berkum samen op kop, Genemuiden had twee punten minder. Berkum en Genemuiden speelden tegen elkaar maar Eemdijk had genoeg aan een overwinning op Urk. Die kwam er dat kampioenschap in de Hoofdklasse B behoort tot één van grootste successen van Eemdijk.

Ook Berkum wist zijn eerste competitiewedstrijd te winnen. Bij ONS Sneek, vrijwillig gedegradeerd uit de Derde Divisie won Berkum afgetekend met 1-5. Na een 0-0 ruststand was Berkum in de tweede helft veel te sterk voor ONS. Binnen een kwartier was het al 0-3. Daarna liep Berkum uit naar 0-5 en uiteindelijk wist ONS alleen nog de spreekwoordelijke eer redden. Beide ploegen zullen dan ook met het nodige zelfvertrouwen aan de aftrap staan. Kan Eemdijk de goede start een vervolg geven of gaat Berkum daar een stokje voor steken.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk.
Op sportpark ‘De Vegtlust’ in Zwolle laat hij om 18.00 aftrappen.

Vorig artikelSpakenburg – Kozakken Boys
Volgend artikelGrootschalige asfalteringswerkzaamheden A28