In de Tweede divisie hebben de drie regioploegen hetzelfde resultaat geboekt als dat ze in de eerste speelronde deden. IJsselmeervogels won met 0-2 van HHC Hardenberg. Het Veenendaalse GVVV verloor opeigen veld met 0-2 van Excelsior Maassluis en Spakenburg speelde tegen Kozakken Boys met 2-2 gelijk.

IJsselmeervogels bezet na twee duels de koppositie van de Tweede divisie. De Rooien hebben het maximale aantal van zes punten. GVVV daarentegen staat helemaal onderaan met nul punten. Spakenburg staat met twee punten in de middenmoot.
IJsselmeervogels heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen van de Tweede divisie gewonnen. Op bezoek bij HHC Hardenberg waren de Rooien met 0-2 de baas.
Maikel de Harder, die de hele wedstrijd uitblonk, wist in de 22e minuut aan de Hardenbergse verdediging te ontsnappen en de 0-1 op knappe wijze binnen te schieten. Vlak voor rust kwam ook de 0-2 op het scorebord. Ditmaal was het Ahmed el Azzouti die profiteerde van knullig verdedigen van de thuisploeg.
Ook in de tweede helft was IJsselmeervogels de betere partij. Het laatste kwartier begon de thuisploeg wel meer aan te dringen. De ploeg van Berry Smit hield echter stand en sleepte de 0-2 overwinning over de streep.
De winst is een zeldzame te noemen. Van de negentien voorgaande ontmoetingen met de Sallanders op het hoogste amateurniveau verloor IJsselmeervogels er dertien. Slechts vier keer werd gewonnen en daar kwam deze zaterdag dus een vijfde bij.
De laatste uitzege van De Vogels op HHC was in het seizoen 2013-2014. Toen werd het 0-3 door doelpunten van Pascal Bosschaart, Selmo Kurbegovic en (ook toen) Maikel de Harder.

22′ Maikel de Harder [0-1]
41′ Ahmed el Azzouti [0-2]

Vorig artikelFoutloze seizoenstart IJsselmeervogels
Volgend artikelKerkdienst Westerkerk