De brandweer is dinsdagmorgen in alle vroegte uitgerukt voor een woningbrand aan de Lijsterbeslaan in Baarn. Vanwege de rookontwikkeling moesten bewoners van acht omliggende woningen hun huis verlaten,meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Het vuur brak rond 04.20 uur uit. De VRU meldde aanvankelijk dat het om een keukenbrand ging, maar volgens de officier van dienst ter plaatse ontstond het vuur in de meterkast van een woning. Daardoor zou ook de waterleiding in de woning daarboven zijn gesprongen. Monteurs van Stedin kwamen ter plaatse om te assisteren.

Een persoon werd door ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inademen van rook. De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Inmiddels is de woning weer vrijgegeven.

Vorig artikelKunst, antiek of curiosa taxeren
Volgend artikelRondleiding door de stijlzalen van Slot Zeist