Maandagmiddag 14 september 2020 is de Bunschotense sportkampioen Lisa Brouwer in het zonnetje gezet door wethouder Peter van Asselt. De 10-jarige Lisa is afgelopen januari in Moergestel Nederlands kampioenveldrijden 2020 meisjes categorie 2 geworden.

Lisa kwam tijdens het kampioenschap met 13 meisjes aan de start won met ruim 39 seconde voorsprong. Lisa is pas vorig jaar begonnen met veldrijden, haar eerste wedstrijd was op 23 november. Naast veldrijden doet ze ook aan wegwielrennen, mountainbiken en baanwielrennen.

Normaal gesproken worden de sportkampioenen in september tijdens een feestelijke bijeenkomst gehuldigd. Vanwege de coronacrisis kon dit helaas niet doorgaan en is er gekozen voor een individuele huldiging. Omdat de meeste competities niet zijn afgerond door de landelijke maatregelen, konden alleen inwoners die voor de uitbraak van het coronavirus kampioen geworden zijn zich aanmelden. Lisa Brouwer is de enige sportkampioen uit onze gemeente die dit seizoen in aanmerking kwam voor de individuele huldiging.

Vorig artikelOefenwedstrijd Spakenburg-Urk
Volgend artikelKunst, antiek of curiosa taxeren