De regionale campagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ is eind augustus ook in de gemeente Bunschoten gestart. Veel inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de maatregelen te houden.Dat wil de gemeente op een positieve manier aanmoedigen.
De campagne wordt ook in de 25 andere gemeenten van Veiligheidsregio Utrecht gevoerd. Aanleiding is de toename van het aantal besmettingen in de regio sinds de versoepeling van de coronamaatregelen.
Burgemeester Melis van de Groep: “Ook in de gemeente Bunschoten merken we dat de besmettingen helaas weer oplopen. Op maandag 14 september telde onze gemeente in totaal 106 besmettingen. De laatste weken is het aantal besmettingen behoorlijk toegenomen, om precies te zijn met 36 sinds augustus.
Ik wil u met klem vragen om de maatregelen goed na te blijven leven. Dit is in het belang van ons allemaal, jong en oud. Net als iedereen verlang ook ik terug naar de oude situatie en begrijp ik dat het lastig is, maar het is duidelijk dat het coronavirus niet weg is. Dus: hou vol!”
Op veel plekken in de gemeente worden de coronaregels nog goed nageleefd, op andere wat minder. Voor de zekerheid een opfrisser:
• Houd 1,5 meter afstand;
• Blijf thuis bij klachten en laat u testen;
• Blijf weg van drukke plekken;
• Was vaak uw handen;
• Werk zoveel mogelijk thuis.

Vorig artikelHulp Stichting Orhei broodnodig!
Volgend artikelVerloren en gevonden