Op donderdag 10 september reikte wethouder Wim de Jong vier van de vijf energiecoaches het certificaat uit waarmee hun training werd ‘bekroond’. In vier avonden zijn zij voorbereid om dorpsgenoten opweg te helpen naar een energiezuinig en comfortabel huis.
De vijfde coach kon niet aanwezig zijn en ontvangt zijn certificaat later. De vijf energiecoaches kunnen nu dus gecertificeerd aan de slag. De energiecoaches zijn opgeleid als onderdeel van de campagne Energie in Bunschoten, een campagne waarmee de gemeente Bunschoten sinds 2018 woningeigenaren in de gemeente stimuleert en ondersteunt om hun woning klaar te maken voor de toekomst.
Een huis dat klaar is voor de toekomst heeft een lagere energierekening, meer wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en minder uitstoot van CO2. Maar de vraag is: hoe komt u daar? Waar moet u beginnen? Wie kunt u vertrouwen? Wie kan u helpen? Energiecoaches zijn inwoners uit Bunschoten die een training hebben gehad om dorpsgenoten te kunnen helpen die aan de slag willen met het energiegebruik van hun woning, maar niet weten hoe. Kleine doe-het-zelfmaatregelen lukken misschien nog wel, maar hoe zit het met grotere maatregelen zoals isoleren, energie opwekken of duurzaam verwarmen? Een energiecoach is een gids die u op weg helpt met tips en suggesties voor verbeteringen in uw woning.
Een energiecoach is in de eerste plaats een gesprekspartner die samen met u als woningeigenaar bekijkt wat er in uw woning op energiegebied en comfort beter kan. Een energiecoach luistert naar uw vragen en geeft tips om verdere stappen te zetten. Ze hebben kennis over energiebesparing en kunnen u vertellen waar u terecht kunt als u echt aan de slag wilt met uw woning. Daarnaast komen energiecoaches nooit met lege handen: ze hebben altijd informatie bij zich over de cashbackactie, waarmee u € 65,- gratis kunt investeren in energiebesparende maatregelen.
De komende maanden worden vanuit de campagne Energie in Bunschoten verschillende activiteiten georganiseerd waar u de energiecoaches tegenkomt. U leest daar meer over op de campagnewebsite www.energie-in-bunschoten.nl. Wilt u graag een keer in gesprek met een energiecoach, dan kunt u daarvoor een aanvraag doen via diezelfde website. Het inzetten van een energiecoach kost u niets.

Vorig artikelUit de oude doos
Volgend artikelUitslag wedvlucht Natour jongen en oude duiven