In Meander Medisch Centrum zijn zij zich momenteel aan het voorbereiden op de tweede golf, zo was te lezen in De stad Amersfoort. In meerdere steden schalen ziekenhuizen al op, maar vallen de ziekenhuisopnamesin Amersfoort (gelukkig) nog mee. ,,Wij hebben momenteel één persoon op de Intensive Care (IC) liggen en twee patiënten elders op onze afdelingen.

Het zijn enigszins ‘positieve’ berichten, maar reden tot juichen is er allerminst. Corona grijpt weer om zich heen en ook in Amersfoort houdt men zijn hart vast. Doordat er is geleerd van de eerste golf, is het ziekenhuis voorbereid op wat mogelijk ook in onze gemeente komen gaat.

,,We gaan maximaal twintig IC-bedden openen”, aldus Erik van Goor, persvoorlichter van Meander Medisch Centrum. ,,Daarnaast blijft, in tegenstelling tot de eerste golf, de reguliere zorg. Daar houden we bedden voor vrij en dat gaat niet veranderen.”

Een groot pluspunt met eerder dit jaar, is het gegeven dat er voldoende bescherming is. Dit houdt in dat IC-patiënten die besmet zijn met corona mogelijk naasten kunnen ontvangen. ,,Als er vijf tot tien corona-patiënten op de IC komen te liggen, openen we een aparte afdeling. Dat is nu nog niet nodig, maar we zijn er wel op voorbereid.”

Vorig artikelWeek Tegen Pesten
Volgend artikelChristenen voor Israël.