Dit jaar hebben er 340 paartjes oeverzwaluwen gebroed aan de Vebowand Bunschoten. Dat is iets meer dan het jaar er voor. In augustus zijn alle gaten die niet gebruikt zijn en die geen verder onderhoudnodig hebben dichtgemaakt met de kunststof doppen. Er zijn echter nog een groot aantal gaten die bijgevuld moeten worden. Dat is een hele klus en daarvoor is hulp nodig.

Op zaterdag 10 oktober vindt het grote najaar onderhoud plaats aan de Vebowand in Bunschoten. Bij slecht weer wordt dat 14 dagen later op zaterdag 24 oktober. U krijgt op tijd een email bericht. Om 09.00 uur wordt er gestart en het duurt tot ongeveer 11.30-12.00 uur.

Heeft u belangstelling dit jaar mee te doen bij het grote onderhoud? Stuur dan een email naar wsmeets.foto@gmail.com met daarbij:

– uw naam

– of u beschikt over 1 of meer waadbroeken die er op die dag gebruikt kunnen worden.

– Wilt u meedoen met de “vullers” (gekleed in waadbroek in het water staand) of wilt u alleen maar het zand naar de “vullers” toebrengen. Van de vullers zijn er minstens 10 nodig. Van de brengers een stuk of 7.

– Heeft u de beschikking over een kruiwagen? Er kunnen er nog wel twee gebruikt worden.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u nadere gegevens en krijgt u antwoord op uw vragen betreffende het onderhoud.

Vorig artikelHerziening bestemmingsplan Spakenburg-Centrum
Volgend artikelWeek Tegen Pesten