– Op 21 September, de Internationale Dag van de Vrede, is de Muurhuizen bedekt met een oase van blauw. Een groot deel van de straat deed mee aan deze wereldwijde Dag van de Vrede door gezamenlijk de vlagvan de aarde uit te hangen. Het
doel van de actie was het belang om meer te zorgen voor elkaar en onze planeet onder de aandacht te brengen.
Het was dit weekend al een mooi gezicht. Mensen die de stad kwamen bezichtigen keken met bewondering naar de met blauwe vlaggen bedekte straat en maakten in een positieve sfeer kennis met de vlag.
Initiatiefnemer, Bart Elbertse vertelt: “Het beste komt in een mens naar boven wanneer ze met iets positiefs worden benaderd.”
“Het doel is uiteindelijk om deze EarthFlag onder de aandacht te brengen. Ik geloof dat de wereld er mooier uit gaat zien als we ons meer verbonden voelen met elkaar en de planeet.
Daarom hoop ik dat we binnenkort bij gelegenheden met zijn allen de vlag van de aarde uithangen, zoals met de nationale vlag.” Bart gelooft dat het niet lang hoeft te duren. “De bekendheid van de EarthFlag groeit en heeft een betekenis die iedereen van binnen deelt. Er zijn ook steeds meer mensen die de EarthFlag verspreiden. Het klimaatprobleem wordt groter en nationalistische politieke bewegingen komen weer op. De EarthFlag en haar achterban zijn juist voor gezamenlijke oplossingen en samenwerking. Wanneer we als ‘saamhorigheid bevorderende organisaties ook meer onderling samen gaan werken, geloof ik dat er iets groots gaat gebeuren. Dan hangt de EarthFlag over een paar jaar wereldwijd op de Internationale Dag van de Vrede, om het succes van een groeiende eenheid te vieren.”
De Internationale dag van de Vrede is 75 jaar geleden geïntroduceerd door de Verenigde Naties en wordt wereldwijd op vele manieren geëerd. Deze week zijn de vlaggen nog in de Muurhuizen te bezichtigen vanaf de Bolleburg (waar Johan van Oldenbarnevelt heeft gewoond) tot de Dieventoren (de voormalige gevangenis).

Vorig artikelEpilepsie Café regio Amersfoort weer open!
Volgend artikelDeelnemers bevolkingsonderzoek tevreden