Dat rokers meer zijn gaan roken sinds de coronacrisis is uitgebroken zal niemand verrassen, omdat er veel stress wordt ervaren. In oktober begint weer de landelijke actie Stoptober. Rokers die willenstoppen worden geholpen door coaches en door elkaar te helpen en te motiveren om 28 dagen niet te roken. Het is bewezen dat, als je het 28 dagen volhoudt de positieve gevolgen al merkbaar worden en dat je het daarna makkelijker vol kunt houden. Ook het feit dat corona vaak een aanslag op de longen pleegt telt zeker mee om mensen te motiveren dit moment aan te grijpen om te stoppen. Rokers lopen groter risico om er ernstig ziek van te worden en daar komt nog bij dat ze meer kans hebben mensen te besmetten omdat ze meer hoesten.
Wil je ook de stap nemen om te gaan stoppen? Geef je dan op bij Stoptober.nl

Vorig artikelIJsselmeervogels niet in zee met Verloo
Volgend artikelLive uitzending raadsvergadering