Blije gezichten zaterdag bij Spakenburg. De ‘blauwe’ regioderby tegen GVVV werd met 0-3 gewonnen en daarmee boekten de Spakenburgers de eerste overwinning van het seizoen in de Tweede divisie.
Spakenburgwist de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Na iets meer dan een half uur had het de 0-3 eindstand al op het scorebord gezet. “Waren wij zo goed of was GVVV zo slecht”, vraagt trainer Eric Meijers zich hardop af voor de microfoon van RTV Utrecht. “Het zal met elkaar te maken hebben gehad. na die 0-3 moesten we alleen zorgen dat we niet verslapten.”
“We waren dodelijk effectief”, zegt de blije oefenmeester. “Wat ik vandaag de eerste helft heb gezien, daar moeten we naar toe. We spelen makkelijk over de grond en blijven rustig.”
Roy Terschegget maakte deze zomer de overstap van Veenendaal naar Spakenburg. Hij was dan ook voor het eerst blij met een nederlaag van GVVV. “Het is een dik verdiende overwinning. GVVV kwam er de eerste helft niet aan te pas”, zegt de 33-jarige middenvelder.
Bij GVVV kwam Terschegget een hoop oude bekenden tegen. “Ik ga zo nog even naar de kantine en dan drink ik nog wat met die jongens. Ik wens ze nog heel veel punten toe en een mooi seizoen”, zegt Terschegget die zich geen zorgen maakt over de laatste plaats van GVVV. “Ik heb er vertrouwen in dat ze het nog om gaan draaien. Wij speelden vandaag gewoon goed.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSwift – Eemdijk afgelast
Volgend artikelOuderen willen meer actie