Alweer een babbeltruc om u te waarschuwen. Zeker in deze tijd van corona zijn meer ouderen afhankelijk
van vrijwilligers. Het volgende gebeurde in Vinkeveen.
Rond 17.30 uur werd er aangebeld bij eenoudere vrouw. Er stond een dame voor de deur die zich voordeed als vrijwilliger. Vrijwel direct had de bewoonster door dat dit niet klopte. Toch is de dame de woning ingelopen en begeleidde de bewoonster naar de keuken.

Ondertussen was er een andere dame de woonkamer ingeslopen. Vermoedelijk had de eerste dame de voordeur open gelaten zodat de tweede dame de woning in kon. De eerste dame heeft de bewoonster in de keuken aan de praat gehouden zodat de tweede dame ongestoord in de woning opzoek kon naar geld.
Ondanks dat de bewoonster meerdere keren had gevraagd of de dame haar woning wilde verlaten, zijn zij 10 minuten binnen geweest. Hierna zijn de dames vertrokken met als buit wat contant geld.
Ondanks dat dit bedrag gelukkig niet heel hoog was, is de impact van dit incident op het slachtoffer heel erg groot. Mede omdat het slachtoffer niet in staat was om de dames haar woning uit te zetten en/of 112 te kunnen bellen.

Babbeltrucs bij ouderen zal helaas vaker gebeuren. Het advies is om nooit zomaar de deur open te doen voor een onbekende! Vertrouw je het niet en blijft diegene bijvoorbeeld voor de deur staan? Bel dan 112.

Vorig artikelBedreiging in Baarn
Volgend artikel4 oktober Dierendag