Open Doors schrapt alle vijf regionale bijeenkomsten die gepland stonden op de jaarlijkse Open Doors-dag. De livestream-uitzendingen op zaterdag 7 november vanuit Harderwijk gaan wel door.
Het besluitom alle geplande regionale bijeenkomsten te annuleren neemt Open Doors na de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Directeur Maarten Dees: ‘’Het is vanzelfsprekend erg jammer, maar ook volkomen duidelijk dat we niet kunnen vragen aan mensen om nu naar een regionale bijeenkomst te komen. Tegelijk is het een zegen dat we online verbinding met elkaar en met de vervolgde kerk kunnen maken. Ons thema ‘Door alles heen’ krijgt hierdoor nog meer accent!’’
De impact van de Corona-crisis op de vervolgde kerk is enorm. Niet alleen zijn veel christenen in nood vanwege hun schaarse middelen van bestaan en hun gezondheid en veiligheid, ook moeten vele geplande projecten van Open Doors wereldwijd worden bijgesteld.
Op zaterdag 7 november zendt Open Doors ’s middags (14.30-17.00 uur) en ’s avonds (20.00-22.30 uur) een livestream uit via YouTube en via Facebook . Tijdens deze identieke livestreams kunnen ‘bezoekers’ luisteren naar sprekers, naar video’s over de vervolgde kerk kijken en genieten van muziek. En…..Open Doors bestaat 65 jaar!
Voor een optimale Open Doors-dag beleving is via de website het gratis @home-pakket te bestellen. Het pakket is te gebruiken tijdens de livestream en bevat een programmaboekje, een tussendoortje en een geheim item.
Meer informatie is te vinden op de website: opendoors.nl/nieuws

Vorig artikelHenk Veldhuizen heemraad Waterschap Vallei en Veluwe
Volgend artikelGesprek met de burgemeester