Zaterdagavond 26 september heeft een integrale controle bij horecazaken in het centrum van Spakenburg plaatsgevonden. Tijdens deze controle is door de politie, BOA’s en de Voedsel- en Warenautoriteitgecontroleerd op het naleven van de sluitingstijden, de coronaregels en het rookbeleid.
Er is geconstateerd dat bij café De Slok aan de Havendijk de coronaregels in ernstige mate werden overtreden. Bij dit café waren namelijk veel te veel mensen binnen die geen afstand hielden en dat ook niet konden houden en die schouder aan schouder aan het springen, zingen en feesten waren. Hiervoor krijgt het café op grond van de geldende noodverordening een boete opgelegd van € 4000,-. Gezien de ernst van de overtreding is direct overgegaan tot bekeuren. Daarnaast krijgt het café een last onder dwangsom opgelegd van € 5000,-. Dit betekent dat bij een volgende overtreding € 5000,- moet worden betaald en dat een sluiting van het café aan de orde kan zijn.
Bij een ander café was sprake van overtreding van de coronaregels op het terras. Eerder die week is bij dit café een overtreding van de sluitingstijd geconstateerd. Voor dit café geldt dat bij een volgende overtreding een dwangsom van € 5000,- moet worden betaald. Bij de overige gecontroleerde horecabedrijven bleken alle coronaregels goed te worden nageleefd. Overtredingen van het rookverbod zijn niet geconstateerd.

Vorig artikelGesprek met de burgemeester
Volgend artikelGeen publiek, wel LOS-Sport live