Aanstaande zaterdag 3 oktober (de eerste zaterdag van de maand), van 9 tot 10 uur is er deze keer, ondanks de Corona-crisis, weer een gemeenschappelijke maandelijkse telling van de vogels bij de plasjesvan Vitens aan de Westdijk in Spakenburg (232e keer, zonder onderbreking). Het totaal aantal vogelsoorten, gespot tijdens de maandelijkse tellingen in de afgelopen 19 jaar, is 157.
Wilt u weten wat er gezien is in het verleden, kijk dan op www.ivn.nl/afdeling/eemland.

Vanaf de Westdijk (bij het elektrische gemaal) wordt er, door een gezelschap dat 1,5 meter afstand van elkaar houdt, met verrekijker en telescoop naar vogels gekeken die beneden rondom de plasjes van Vitens en op het Eemmeer vertoeven en over ons heen trekken. U kunt zo nu en dan meekijken door de talrijke telescopen die er staan opgesteld mits u de coronamaatregelen in acht neemt en de eigenaar van de telescoop dit toestaat.

Iedereen is van harte welkom, aan- of afmelden hoeft niet.

Vorig artikelALV Bunscote gaat niet door
Volgend artikelHenk Veldhuizen heemraad Waterschap Vallei en Veluwe