Zure gezichten waren zaterdag te zien bij IJsselmeervogels. Op bezoek bij Quick Boys werd met 2-0 verloren, terwijl een zuivere treffer van de bezoekers bij een 0-0 stand werd afgekeurd.
IJsselmeervogelsspeelde 70 minuten met tien man, omdat Maikel de Harder al vroeg het veld moest verlaten. “Het is gewoon een rode kaart”, aldus trainer Berry Smit, die ook zag dat een doelpunt van zijn ploeg ten onrechte werd afgekeurd vanwege buitenspel. “Dat is iets dat ons niet helpt.”
“Je gaat ervan uit dat het buitenspel is, want die mensen worden ervoor betaald. Maar op de tv-beelden blijkt dit niet zo te zijn, dat hoorden we al snel. We worden weer benadeeld. Dat is wel erg vervelend”, zegt Smit. “We hebben al drie penalty’s tegen gehad waarbij je vraagtekens kan zetten”, aldus de oefenmeester van de Rooien.
Aanvaller Danny van den Meiracker, die normaal een neusje voor de goal heeft, wacht nog op zijn eerste treffer. “Ik maak me daar niet druk om. Ik wil gewoon lekker voetballen. Ik maak me er meer druk om dat we vooral achter de bal aanlopen”, zegt de spits die tegen Quick Boys op het middenveld stond.
Dat hij nog niet gescoord heeft, is volgens hem onderdeel van een groter probleem. “We voetballen momenteel te slecht om kansen te creĆ«ren. De lange bal wordt veel te veel en te snel gespeeld. Het is teveel paniekvoetbal.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg blij met late treffer!
Volgend artikelALV Bunscote gaat niet door