Een variatie op de slogan van ons coronaprobleem. Corona is ons nog steeds te sterk en dat geldt ook voor verslaving. Het blijft helaas een groot probleem. De vijand is nog steeds sterk en nadrukkelijkaanwezig. Maar de Moedige Moeders geven het niet op. Maandag 5 oktober gaan ze weer van start.
Ondanks intelligente lockdown en 1,5 m afstand hebben mensen met een verslavingsprobleem de afstand tot hun verslaving niet weten te vinden. Vijand verslaving is er een met geduchte wapens. Als je als verslaafde afgekickt bent en denkt dat je veilig bent, komt hij met een gemene, stiekeme aanval die je niet in de gaten had en voor je het weet heb je een nederlaag te pakken. Het is dan zaak om op te staan, het stof van je af te schudden en verder te gaan.
Moedig verder gaan. Dat is het motto van de Moedige Moeders. Het stof van je afschudden en dankbaar kijken naar de overwinningen, nederlagen voor vijand verslaving dus! Wat is geweldig als een verslaafde inziet dat hij/zij naar de afgrond op weg is en hulp zoekt. Wat is het geweldig als zo iemand na een moeilijke tijd van de duisternis in het Licht komt! Er gaat weer een nieuwe wereld open!
Als u in uw omgeving ook iemand hebt die van karakter veranderd is, die liegt en bedriegt en u ontwijkt, die elk gesprek vermijdt, doe dan niet langer aan struisvogelpolitiek. Want dan is het goed te beseffen, dat verslaving niet vanzelf overgaat! Er moet gehandeld worden. De moeders kunnen de verslaving niet wegnemen, maar wel kunnen ze u advies geven en de weg wijzen. Het is al een verademing om te merken dat u begrepen wordt. Dat u niet de enige bent, dat u zich nergens voor hoeft te schamen en dat het iedereen kan overkomen.
Maandag 5 oktober komen de Moedige Moeders weer bij elkaar, vanzelfsprekend met inachtneming van de coronamaatregelen. Word verstandig en ga naar deze bijeenkomst. U zult zich opgelucht voelen en…..alles wat u daar vertelt blijft tussen 4 muren!
Op 5 oktober begint de bijeenkomst om 19.30 uur. U bent zeer welkom!

Vorig artikelArgjend Selimi vertrekt bij Spakenburg
Volgend artikelSpakenburg blij met late treffer!