Door een treffer van Koos Werkman in de 92e minuut won Spakenburg zaterdag met 3-2 van Katwijk. De verdediger baalde alleen van het feit dat er geen toeschouwers van de overwinning konden genieten.
Inde tweede minuut van de extra tijd zorgde het hoofd van Werkman voor de winnende treffer. “Het was een fantastische corner, hij kwam precies op mijn hoofd”, aldus Werkman na afloop. “Het was spektakel, jammer dat er geen publiek bij kon zijn. Het was een mooie wedstrijd.”
“We spelen op een gegeven moment met vier aanvallers en daar worden we voor beloond. De ene voorzet is nog mooier dan de andere. We dwingen het dan toch af”, zegt trainer Eric Meijers, die letterlijk een vreugdesprong maakte bij de winnende treffer. “Dit zijn toch de mooiste overwinningen.”

In het duel kreeg Katwijk veel ruimte van Spakenburg. “Dat heeft ook te maken met kwaliteit. Zij waren hartstikke goed. We hadden moeite met hun lopende mensen. Dat zijn complimenten naar hen, dat ligt er niet aan dat wij slecht waren”, aldus Werkman.
“Katwijk had nog een goal meer kunnen maken”, erkent Meijers. “De wedstrijd kantelde wel door hun rode kaart. Ik vind ons wel de terechte winnaar.”
Spakenburg is nog ongeslagen en staat met 9 punten uit vijf duels derde. “We hadden misschien wel 13 punten moeten hebben, maar goed, we staan derde en dat is lekker.”
Meijers kijkt ook met een goed gevoel naar de ranglijst. “Ik denk dat de groep nog groeiende is. Dat we in ontwikkeling zijn, dat is wel duidelijk na vandaag.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSamen kunnen we verslaving de baas worden!
Volgend artikelIJsselmeervogels baalt!