Tijdens de borstkankermaand in oktober wordt ieder jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naastenen de impact die de ziekte ook op hen heeft. Bevolkingsonderzoek Nederland steunt dit jaarlijkse initiatief.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker is een van de drie bevolkingsonderzoeken die Bevolkingsonderzoek Nederland uitvoert. Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk ontdekken van de ziekte borstkanker.

Maar liefst één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt met borstkanker te maken. Tijdens de borstkankermaand staan we wereldwijd stil bij deze meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Onze collega’s vervullen dagelijks een belangrijke rol in het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Uit de jaarlijkse analyse van het Erasmus MC blijkt dat door dit bevolkingsonderzoek jaarlijks tussen de 850 en 1075 levens worden gered. Het is dus betekenisvol werk.

Vorig artikelALV Bunscote gaat niet door
Volgend artikelDierendag