Spakenburg, GVVV en DOVO zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eerste hoofdronde van de KNVB beker. Alle drie de clubs uit onze provincie sneuvelden dinsdag in de tweede voorronde. GVVV sleeptetegen HHC Hardenberg nog wel een verlenging uit het vuur.
Het beslissende moment in de wedstrijd Spakenburg – AFC was een kwartier voor tijd. Het duel ging tot dat moment behoorlijk gelijk op toen een verdediger van de Amsterdammers in de eigen zestien hands maakte. Heel Spakenburg schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Puts gaf hem niet. Uit de tegenaanval maakte Guus van Weerdenburg de enige treffer van de wedstrijd.
“Het was hands, maar de bal kwam van zijn eigen been, en niet van de grond. Dus hoeft de scheids geen penalty te geven”, zei AFC-trainer Ulrich Landvreugd. Spakenburg-collega Eric Meijers was het daar niet mee eens. “Duidelijker kan het niet zijn, ik heb het net teruggezien. Honderd procent penalty, aldus de oefenmeester van Spakenburg.
Ook over de vraag of de zege van AFC verdiend was, waren de trainers het niet eens. “Zij waren de eerste twintig minuten beter, daarna was het tot de rust gelijkwaardig”, zegt Meijers. “Na rust waren wij de bovenliggende partij, tot aan de goal.”

Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelRookmelders redden levens
Volgend artikelDoorbraak: UMC keurt sneltest goed