Op de Bisschopswg, tussen Baarn en Bunschoten is sinds begin dit jaar trajectcontrole. Het lijkt zijn vruchten af te werpen. In maart en april werden nog zo’n vierhonderd hardrijders betrapt, inmiddelszijn dat er iets minder dan driehonderd. Dit blijkt uit de deze week gepubliceerde cijfers.
In de maanden mei, juni, juli en augustus zijn op de kop af 1189 snelheidsovertredingen geconstateerd op de N414, bekend als de Bisschopsweg. Dit komt neer op 297 bekeuringen per maand. In de eerste vier maanden scoorde de Bisschopsweg 807 boetes, maar de eerste twee maanden van het jaar was het systeem nog niet in werking.
De trajectcontrole op de provinciale weg tussen Baarn en Bunschoten is de eerste in zijn soort. Andere trajectcontroles staan tot nu toe allemaal langs snelwegen. Het systeem meet de snelheid over een langer stuk weg. Er wordt altijd een iets hogere ondergrens aangehouden en ook nog een foutmarge bij de snelheidsmeting.
De Bisschopsweg staat vanouds bekend als een weg waar relatief veel ongelukken gebeuren en waar hard wordt gereden. De trajectcontrole op de N414 startte veel later dan oorspronkelijk de bedoeling was vanwege problemen met de ontwikkeling van software. De borden en palen stonden er al ruim een jaar voordat het systeem in werking trad.
Bron: Noordhollands Dagblad

Vorig artikelVier op de vijf jongeren willen geen fietshelm dragen
Volgend artikelUMC roept op tot naleven regels