Amateursporters boven de 18 jaar die in teamverband hun sport beoefenen, hebben dit weekend waarschijnlijk hun voorlopig laatste wedstrijd gespeeld. Het kabinet heeft plannen om de amateursport aan bandente leggen om de verspreiding van corona tegen te gaan. De NOS werd door Haagse bronnen over de plannen geïnformeerd.
Het verbod zou gaan om sporten waarbij afstand houden niet mogelijk is. Tennis zou bijvoorbeeld wel kunnen. Professionele sport is ook uitgezonderd. Wedstrijden van FC Utrecht en jong FC Utrecht zouden dan dus door kunnen gaan.
De plannen zoals de NOS die nu meldt, zouden grote invloed hebben op het sportleven in de provincie Utrecht. De tweede en derde divisie voetbal, de hoofdklasse hockey en de eredivisies voor waterpolo en volleybal zouden, zoals het er nu naar uitziet, stil komen te liggen.
Het sportleven is niet het enige dat op de schop gaat. Ook zijn er plannen om de groepsgrootte aan te passen. In binnenruimtes zoals winkels en theaters mogen nu maximaal 30 mensen zijn. Dat zou blijven gelden maar zonder de uitzonderingen die er nu wel zijn. Buiten mogen groepjes van vier samenkomen.
Ook overweegt het kabinet om reizen met de trein, bus of tram alleen toe te staan als het strikt noodzakelijk is. Zo moeten er minder mensen samenkomen in het openbaar vervoer. Ook de horeca zou met nieuwe regels te maken krijgen.
Het aantal coronabesmettingen stijgt al weken. De afgelopen vierentwintig uur kwamen er 6854 nieuwe gevallen bij. Een week eerder kwamen er gemiddeld 3469 nieuwe gevallen bij.
Het pakket maatregelen heeft als doel om de snelle stijging van het aantal coronapati├źnten tegen te gaan. Hoe de plannen er precies uit komen te zien, wordt morgen om 19.00 uur bekendgemaakt tijdens een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.

Vorig artikel‘Je raakt er niet LOS van’
Volgend artikel“een principekwestie”.