Vanaf maandag 12 oktober heeft de brandweer een nieuw telefoonnummer voor situaties die niet levensbedreigend zijn. . Via Bellers kunnen contact krijgen met de regionale brandweer via tel.nr. 0900-0904Vanzelfsprekend is in geval van nood is 112 altijd wel te bereiken.

Het nieuwe nummer 099-0904 is 24 uur per dag te bereiken. Als de plaatsnaam is ingesproken wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer. Het nummer is speciaal voor situaties die geen spoed vereisen. De brandweer noemt bijvoorbeeld een koe die niet meer zelf uit de sloot kan komen. Of je kunt denken aan een boom die over de openbare weg ligt. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen, maar belangrijk is vooral dat er geen levensbedreigende situatie is.

Vorig artikelZwaargewonde man in Baarn
Volgend artikelNoodkreet uit Peru