Henk Koelewijn uit Bunschoten stond opnieuw voor de rechter vanwege het jarenlang stelselmatig mishandelen van tien van zijn negentien kinderen. De 61-jarige man werd daarvoor door de rechtbank in Utrechteerder al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Zijn hoger beroep diende dinsdagmorgen voor het gerechtshof in Arnhem. De zeer gelovige man had met aftrek van voorarrest nog maar een paar maanden cel uit hoeven zitten, maar hij noemt het “een principekwestie”. Koelewijn erkent dat hij zijn kinderen sloeg als ze iets fout deden. Hij zegt daarvoor rechtvaardiging te vinden in de bijbel.

Behalve twee jaar cel legde de rechtbank Koelewijn ook een contactverbod van vijf jaar op voor vier van zijn volwassen kinderen, al zijn minderjarige kinderen en zijn kleinkinderen. Koelewijns vrouw kreeg een voorwaardelijke celstraf omdat ze niet had ingegrepen. Ook zij gaat in beroep.

RTV Utrecht

Vorig artikelCoronamaatregelen
Volgend artikelInternetcafé De Haven wijzigt in Digitale Hulplijn