Er is een zebraveulen geboren in DierenPark Amersfoort. “We werden ‘sochtends verblijd door een pasgeboren zebra”, vertelt dierverzorger Annelien Lodder. “Er lag een zebraveulen naast moeder Geisa enhet gaat goed met jong; het veulen drinkt goed en is zelfs al de buitenwereld gaan verkennen.”
Annelien. “De kleine zebra trekt regelmatig al voorzichtig op onderzoek uit, maar moeder verliest het jong niet uit het oog.” Stapje voor stapje zal het jong steeds vaker alleen op ontdekking gaan tussen de andere Savannedieren.
Vorig jaar kwam er een nieuwe zebrahengst wonen in het dierenpark. Dit blijkt een succesvolle komst te zijn geweest. “Het veulen is geboren na een dracht van dertien maanden, dus we kunnen wel zeggen dat er direct een match was tussen hem en Geisa”, zegt Annelien met een glimlach. De Grévy zebra komt van oorsprong voor in de drogere streken van Kenia en Ethiopië en heeft een bedreigde status. Daarom maken de zebra’s in DierenPark Amersfoort onderdeel uit van het European Endangered Species Programme (EEP). Annelien: “Wij zijn dan ook extra blij met deze Grévy-geboorte.”
“Wij hebben nog niet kunnen zien of het zebrajong een mannetje of vrouwtje is”, aldus Annelien “Dit weten wij waarschijnlijk over een paar dagen.” De kleine zebra is samen met moeder te zien op de Savanne in DierenPark Amersfoort.

Vorig artikelAutostuurdieven van de weg gehaald
Volgend artikelAantal WW-uitkeringentregio daalt verder