November is als vanouds ‘Nederland leest’ maand. Het thema dit jaar is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bibliotheek Eemland sluit aan met een korte verhalen schrijfwedstrijd. Iedereen die woontin Amersfoort en omgeving heeft tot en met 15 november om een kort verhaal in te sturen.
Aan de hand van het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ kunnen schrijvers in de geschiedenis van de eigen familie, stad of streek duiken. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed zoekt is er altijd een groot verhaal te vinden. Waarbij gezegd kan worden dat gisteren ook al geschiedenis is. Of zo’n korte termijn meteen een groot verhaal oplevert is aan de schrijver. Het verhaal hoeft niet (auto)biografisch te zijn, maar moet wel gebaseerd zijn op een kleine gebeurtenis uit de nabije of verre geschiedenis.
Iedere deelnemer mag één verhaal insturen van maximaal 1000 woorden. De verhalen kunnen tot en met 15 november worden ingezonden. Op zondag 29 november vindt de prijsuitreiking plaats in Het Eemhuis, of digitaal, afhankelijk van de coronamaatregelen. De hoofdprijs is €100, de tweede prijs €75, de derde prijs €50 en de publieksprijs is €50 en een boekenpakket.
Kijk voor meer informatie en het volledige regelement van de schrijfwedstrijd op www.bibliotheekeemland.nl.

Vorig artikelBevrijdingsdocumentaire
Volgend artikelHoger beroep