Binnenkort starten de werkzaamheden voor het saneren en herstellen van de Westdijk. Om omwonenden te informeren over deze stap in het proces, organiseert het Waterschap Vallei en Veluwe een (digitale)bewonersbijeenkomst voor belangstellenden in het gebied op woensdag 28 oktober.
De bijeenkomst vindt, afhankelijk van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen, digitaal of fysiek plaats op verschillende tijden. Het Waterschap geeft een toelichting op de uitvoeringsplannen en er is gelegenheid om vragen te stellen. Vanwege het coronavirus moet u zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.vallei-veluwe.nl/aanmelden.
Sanering van de steunberm van de Westdijk is nodig. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de in 2016 aangebrachte Thermisch Gereinigde Grond (TGG) in de kern van de steunberm niet voldoet aan de gestelde normen. Ondanks dat het Waterschap niet de veroorzaker is, neemt zij wel haar maatschappelijke verantwoordelijkheid: het aangebrachte materiaal wordt verwijderd, de directe omgeving gesaneerd en de steunberm van de dijk opnieuw opgebouwd. Op www.vallei-veluwe.nl/westdijk vindt u meer informatie.

Vorig artikelDrukke nacht voor de politie
Volgend artikelTrieste aanblik!