Onder het motto ‘Daar doen we het voor’ begint vandaag een campagne die studenten moet aanzetten om de coronamaatregelen beter na te leven. Het startschot wordt door minister Ingrid van Engelshoven vanOnderwijs gegeven bij de Utrechtse studentenvereniging Unitas.
De actie is een initiatief van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) en wordt gehouden omdat nog steeds een deel van de coronabesmettingen plaatsvindt in studentenhuizen en op andere plekken waar studenten samenkomen.
“Voor studenten is het heel moeilijk om zich aan de coronamaatregelen te houden”, vertelt voorzitter Denise van de Sant van de LKvV. “Normaal hebben ze een heel uitgebreid sociaal leven, dat valt nu allemaal weg. Daarnaast voelen ze zich minder een risicogroep. Maar ze blijven wel een risico voor de omgeving, daarom is de campagne nodig om de bewustwording te vergroten.”
Veel studenten hebben meegedacht met de campagne. “Wij weten natuurlijk beter wat ons aanspreekt in plaats van wat er in Den Haag wordt bedacht. Dus wij weten beter wat aanspreekbaar en herkenbaar is”, aldus Van de Sant. Bij de campagne hoort ook een website waarop de actie wordt toegelicht en initiatieven van (verenigings-)studenten te vinden zijn.
De LKvV is het overkoepelend orgaan van 48 studentengezelligheidsverenigingen in dertien steden in Nederland. Ze vertegenwoordigt daarmee 44.000 hbo- en universiteitsstudenten.

Vorig artikelUittip: DierenPark Amersfoort
Volgend artikelTim Brinkman langer bij de Blauwen