Tim Brinkman heeft zijn contract bij SV Spakenburg met een jaar verlengd. De 23-jarige speler die dit seizoen indruk maakt als linksback is daardoor tot minimaal medio 2022 te bewonderen op de Blauwezijde van de Westmaat.

Tim Brinkman is januari dit jaar overgekomen van Jong FC Utrecht, waar hij bijna 100 wedstrijden heeft gespeeld in de Eerste Divisie. Bij de Blauwen wist de linkspoot direct indruk te maken met zijn drive en spelinzicht in de zes gespeelde wedstrijden (vijf optredens in de competitie, een in de KNVB-beker). Waar Tim in de vorige voetbaljaargang zijn voetbalkunsten vooral etaleerde op het middenveld, heeft hij zich dit seizoen ontpopt tot een moderne, aanvallende linksback. Met zijn aanvallende drive, spelintelligentie en fijne traptechniek bestrijkt hij de gehele linkerflank. In de tot nu toe zes gespeelde competitiewedstrijden heeft hij telkens de volle 90 minuten gemaakt.

De technische commissie van SV Spakenburg is zeer tevreden dat Tim Brinkman zo vroeg in het seizoen al zijn contract heeft verlengd bij de Blauwen. “Bij zijn komst naar onze club wisten we dat Tim zowel op het middenveld als in de verdediging uitstekend uit de voeten kon. De ontwikkeling die hij nu als back doormaakt, vinden we fantastisch om te zien. Tim is zeer sterk gegroeid in die rol en het plezier spat er vanaf. Het is mooi dat we na Robin Eindhoven nu ook met Tim Brinkman een tweede sterkhouder al zo vroeg in het seizoen langer aan ons weten te binden.”

Vorig artikelCampagne moet student wijzen op naleving coronaregels
Volgend artikelTwee nieuwe leden gezocht voor jury Gemeentelijk Onderscheiding-