In het jaar 2020 kregen onder andere Catrien Vedder en Hans van Tricht de gemeentelijke Pluim uitgereikt. Naast de Pluim kent de gemeente Bunschoten ook de Gemeenteprijs en de Erepenning. Een jury beoordeeltwie binnen de criteria valt en adviseert of deze persoon in aanmerking komt voor een gemeentelijke onderscheiding of prijs. En die jury is op zoek naar twee nieuwe leden.
Als jurylid heb je je ogen en oren openstaan voor inwoners die een uitzonderlijke (langdurige) prestatie hebben neergezet of een voorbeeldfunctie vervullen voor onze gemeente. Het is van belang dat je snel kunt schakelen, want deze bijzondere prijzen worden soms zeer ad hoc uitgereikt.
Sta jij met beide benen in de maatschappij, ben je niet bang om eigen initiatief te nemen en heb je enige feeling om unieke inwoners op te merken en voor te dragen? Dan is de gemeente Bunschoten op zoek naar jou!
Wat er verder van je verwacht wordt? Per jaar is er minimaal één juryvergadering. Soms komen de juryleden meerdere keren bij elkaar als de beoordeling van de voordracht dat vereist. De Gemeenteprijs wordt één keer per drie jaar uitgereikt, maar vergt wel wat meer tijd en inzet dan de uitreiking van een Pluim of Erepenning.
Wil jij deel uitmaken van deze jury? Of heb je misschien nog een aantal vragen? Neem dan contact op met de voorzitter van de jury Margreet Kos-Miedema via margreet.kos@mac.com of jurylid Willeke de Graaf via willeke.secretariaat@gmail.com. Reageren kan tot en met donderdag 5 november 2020.

Vorig artikelTim Brinkman langer bij de Blauwen
Volgend artikelBibliotheken helpen bij installeren van de CoronaMelder-app