Op het station in Amersfoort is donderdagavond een 17-jarige telefoondief 2,5 meter naar beneden gevallen van een trap. Dat gebeurde nadat zijn slachtoffer in zijn nek was gesprongen in een poging omzijn telefoon terug te krijgen. De verdachte brak hierdoor zijn been.
De twee jongens hadden met elkaar afgesproken via Snapchat omdat het 19-jarige slachtoffer uit Hoogland zijn telefoon wilde verkopen. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Hoevelaken, kende hij vaag.
Ze ontmoetten elkaar bij de voetgangersbrug van het station. De verdachte uit Hoevelaken was niet alleen gekomen en had drie jongens meegenomen, allemaal ongeveer 17 jaar oud.
Het 19-jarige slachtoffer gaf zijn telefoon af zodat de verdachte het toestel kon bekijken. In plaats van de koop netjes af te ronden gingen de jongens er vervolgens met telefoon vandoor en renden richting het station.
Het slachtoffer zette de achtervolging in en op één van trappen sprong hij dus in de nek van de 17-jarige verdachte. De politie onderzoekt de zaak en is daarom op zoek naar getuigen.

Vorig artikelVerloren en gevonden voorwerpen
Volgend artikelOok Baarn stijging coronavirus