Sinds 1962 staat hij daar aan de Kaliumweg 2 te Amersfoort, de LTS, nu MBO. Nu valt het gebouw ten prooi aan de slopershamer.
Vele honderden Spakenburgers zaten op deze school, ook wel ambachtsschoolgenoemd, vooral in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Ze genoten daar een opleiding tot timmerman, elektricien of bankwerker of gingen via de ‘C-stroom’ doorleren naar de MTS.
DE school, die door de vele Spakenburgers, in de winter zelfs een eigen busdienst had vanuit Bunschoten. De firma Tensen uit Soest reed het eerste en laatste uur van de dag in de wintertijd. De rode schoolbus was dan ook zeer gewild.
Op de Kaliumweg zal een nieuwe hedendaagse school verschijnen en in 2023 hopen ze daar de splinternieuwe, moderne school te kunnen openen.

Vorig artikelSpreekuur.nl
Volgend artikelDankdagdienst Westerkerk