De gezamenlijke vogeltelling aan de Westdijk komende zaterdag gaat niet door. Door de corona maatregelen die dinsdagavond zijn afgekondigd mag Wim Smeets nog met maximaal één ander aan de Westdijk tellen,en dan nog op 1,5 meter afstand van elkaar. Het zou voor het eerst zijn sinds de start op 7 juli 2001, dat de gezamenlijke maandelijkse telling niet doorgaat. Dat kan natuurlijk niet. Zelfs toen het op zaterdag 4 februari 2012 21º C vroor ging de telling “gewoon” door met 6 personen, er werden toen 14 soorten gezien en 680 vogels geteld met als bijzondere soort 14 rietganzen.
Wim gaat daarom aanstaande zaterdag op de gewone tijd naar de Westdijk en ontmoet daar nog een andere vogelaar, diehij heeft uitgenodigd en die al heel vaak heeft meegeteld. Zij houden 1,5 meter afstand en het resultaat van de 233e vogeltelling wordt daarna, zoals gewoonlijk, rondgestuurd aan alle belangstellenden. Vorig jaar werden op 2 november 37 soorten vogels gezien en 358 vogels geteld. Toen als nieuwe soorten de Magelhaengans en de Zeearend.
Heeft u vragen hierover? Stuur uw vraag dan per e-mail naar wsmeets.foto@gmail.com
Meer informatie: www.wimsmeets.nl

Vorig artikelGetuigen gezocht
Volgend artikelKOM OVER EN HELP