Woensdag presenteerde de KNVB het langverwachte Plan B, waarin beschreven staat hoe volgens de bond zo snel mogelijk weer ‘coronaproof’ gevoetbald kan worden. Duidelijk was reeds dat de KNVB inzet ophervatting van de competitie op 16 en 17 januari.
In de voetbalwereld fronsten diverse mensen echter wel de wenkbrauwen of Plan B, met de hervatting half januari, wel realistisch is. Daarom ook aandacht voor de vraag wat het alternatieve scenario, zeg maar Plan C, is mocht Plan B onhaalbaar zijn. De KNVB schrijft: ,,Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen. Hierbij komen de bekercompetities wel te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld.”
Mocht dat niet haalbaar blijken in de komende weken, dan is een halve competitie zeer waarschijnlijk het alternatief, schrijft De Gelderlander. De KNVB lijkt daar ook op te zinspelen: ,,Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.” Bij een halve competitie is er zowel een scenario uitgewerkt met de reeds gespeelde wedstrijden als een scenario waarbij de reeds gespeelde resultaten komen te vervallen, is te lezen in het plan van de voetbalbond.
Door de competitie door te trekken tot eind juni, moet ook de overschrijvingstermijn voor volgend seizoen worden verplaatst. Dat gaat ook gebeuren: ,, De overschrijvingstermijn verschuift dan mee met het einde van competities, van 15 juni naar 30 juni.”
Verder wordt bij de hervatting van de competitie half februari het aantal toegestane wissels verruimd van 3 naar 5.
Bron: Voetbal 24/7

Vorig artikelVacature
Volgend artikelDroog slapen kun je leren