Vanaf maandaag rijden er minder treinen in de standaard dienstregeling van de NS. Reden is de forse terugloop in passagiersaantallen. Ook valt er vaker personeel uit door ziekte of quarantaine.

Hetaantal treinen wordt teruggebracht naar 90 procent van de normale dienstregeling. Op elk traject blijft minimaal twee keer per uur een trein rijden. Er worden dus geen lijnen opgeheven, zo verzekert de NS.

De eerste treinen worden vanaf deze maandag al uit de dienstregeling gehaald. De meeste wijzigingen volgen in de week erna. Eind deze maand ligt de treinenloop dan op 90 procent van normaal. Volgens de NS is de maatregel tijdelijk en wordt er weer opgeschaald zodra dat kan.

Vorige maand schrapte de NS al de extra forensentreinen en weekendnachttreinen. De spoorwegen raden reizigers aan om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Vorig artikelJaarrapportage
Volgend artikelHerfst